يک متخصص پوست و مو عوامل سفيدي زودرس موها را تشريح کرد.
به گزارش
سلام لردگان؛ رويا گستري متخصص پوست و مو در گفت و گو با خبرنگار
باشگاه خبرنگاران؛ در خصوص عوامل تاثيرگذار در سفيد شدن زودرس موهاي سر اظهار کرد: مهمترين عامل سفيدي زودهنگام موها ژنتيک است، اما عوامل ديگري نيز در اين مسئله تاثيرگذار است.
گستري با تاکيد به اينکه سن فرد بيشترين تاثير را در سفيدي مو دارد، گفت: دليل سفيد شدن موي سر زير 20 سال، متوقف شدن رنگدانهسازي و از بين رفتن رنگدانههاي مو در آن ناحيه است که به آن سفيد شدن زودرس مو ميگويند و اگر بالاي 20 سال سفيد شود ميتواند مربوط به ارث و ژنتيک فرد باشد.
اين متخصص پوست و مو با اشاره به اينکه سفيدي زودرس مو ميتواند به دليل ارثي، شوک عصبي و بيماريها باشد، افزود: بيماريهاي تغذيهاي، غدد داخلي، متابوليک و غيره هم ميتواند در سفيدي زودرس مو تاثيرگذار باشد. وي وي با بيان اينکه بيماري خودايمني، ميتواند از علتهاي سفيد شدن موها در سنين پايين باشد، اظهار کرد: در بيماري خودايمني مانند طاسي و پيسي سيستم ايمني ممکن است به موها حمله کرده و باعث از بين رفتن رنگدانههاي مو شود.
گستري با تاکيد به اينکه درمان ريزش مو بايد به وسيله آزمايش و زير نظر پزشک متخصص باشد، بيان کرد: بيمار بايد با آزمايشهايي که پزشک تجويز ميکند ميزان کمخوني، کمبود روي و ويتامينB را بررسي کند و مطابق دستور پزشک شروع به درمان کند.
وي در خصوص اينکه کندن موهاي سفيد ارتباطي با افزايش تعداد آنها در سر ندارد، گفت: بيماري ريزش مو ميتواند ناشي از اعصاب يا استرس باشد؛ ريزش موهاي سياه نسبت به موهاي سفيد بيشتر است و باعث بيشتر ديده شدن موهاي سفيد در سر ميشود.
اين متخصص پوست و مو خاطر نشان کرد : موهاي سفيد در برابر موهاي سياه مقاومت بيشتري دارد و کمتر شروع به ريزش ميکند.
گستري با بيان اينکه عوامل دروني بدن در ريزش مو تاثيرگذار است، گفت: قند خون بالا، ديابت، کم خوني، تيروئيد، رژيمهاي سخت و طولاني، بيماريهاي کبد و کليه، درمان بيماريهاي مزمن طولاني بسيار در ريزش مو موثر است.
اين متخصص پوست و مو با اشاره به اينکه پيشگيري از سفيد شدن موها و برگرداندن رنگدانه به موهاي سفيد به عوامل زيادي بستگي دارد، بيان کرد: اگر علت سفيد شدن مو، عوامل ژنتيکي باشد نميتوان از سفيد شدن موها جلوگيري کرد.
وي با بيان اينکه اگر موها به دليل بيماري خاصي سفيد شده باشند، بايد با مراجعه به پزشک نسبت به درمان بيماري اقدام کرد، گفت: اگر علت سفيد شدن موها، مشکلات تيروئيد باشد، با هورمون درماني و ساخت مجدد رنگدانهها، مو به حالت قبل باز ميگردد.
گستري با اشاره به اينکه چـه نوع رژيـم غـذايي براي جلوگيري از سفيدي زودرس مو بهتر است؟، يادآور شد: کمبود برخي مواد غذايي باعث سفيد شدن زودرس موها ميشود که با رعايت يک رژيم مناسب، ميتوان از آن جلوگيري کرد؛ مصرف غـذاهـاي سـرشـار از ويـتامينB مانند برنج، تخممرغ، سبوس گندم و سبزيجات سفيدي مو را به تأخير مياندازد.
انتهاي پيام/